Uuden vuosisadan laulut  on Arto Anttilan isännöimä lauluntekijäklubi, joka kiertää satavuotiasta Suomea ja tuo esiin uusia lauluja maan seuraavalle vuosisadalle, tekijöiden itsensä esittäminä. Idea toteutuu, kun Arto matkustaa eri puolille maata muusikkoystävien luo järjestämään tilaisuuden esiintyä yhdessä. Tämän kevään klubia tukee kuluissa myös Musiikin edistämissäätiö.

Haluatko klubin paikkakunnallesi? Haluatko esiintymään klubille? Ota heti yhteyttä!

Huhtikuussa 2017 klubi kuultiin seuraavasti:
5.4.2017 klo 20, Helsinki, Steam Hellsinki. Arto Anttila, Anssi Känsälä ja Matti Laitinen. Vapaa pääsy.
6.4.2017 klo 19, Perheniemi, Haaviston seuratalo. Arto Anttila, Anssi Känsälä ja Matti Laitinen. Liput 15 euroa ovelta.
7.4.2017 klo 19, Hollolan Miekkiö, Seuratalo Kisala. Arto Anttila, Anssi Känsälä ja Matti Laitinen. Liput 12 euroa ovelta.

Toukokuussa 2017 klubi kuultiin seuraavasti:
3.5.2017 klo 20, Helsinki, Steam Hellsinki. Arto Anttila, Elisa Laiho ja Laura Sippola. Vapaa pääsy.
4.5.2017 klo 19, Riihimäki, Vihreä Talo.  Arto Anttila, Elisa Laiho ja Anssi Känsälä. Liput 15euroa ovelta / 10euroa ennakkoon: olli at vihreatalo.fi
5.5.2017 klo 19, Hollolan Miekkiö, Seuratalo Kisala. Arto Anttila, Elisa Laiho ja Laura Sippola. Liput 12 euroa ovelta.

Artistit:

Arto Anttila julkaisi vuonna 2016 ensimmäisen sooloalbuminsa Ihanaa romantiikkaa. Levyllä kaikki laulut, soitot ja tekninen toteutus ovat Arton omaa kädenjälkeä. Näitä ja uusia laulujaan hän esittää klubilla kitaralla itseään säestäen. Laulut kertovat rehellisellä, suorapuheisella kielellä elämästä ja rakkaudesta niinkuin nelikymppinen pojankloppi ne on matkallaan nähnyt.

 Elisa Laiho on Sibelius-Akatemiasta valmistunut pianisti-laulaja ja säveltäjä. Hän on säveltänyt erityisen paljon runoja, mm. Edith Södergrania ja Tommy Tabermannia. Laiho on esiintynyt aktiivisesti eri kokoonpanoissa, kuten Elisa Laiho Ensemble, Elisa Laiho Acoustic Flow, Sibyl Vane, sekä soolona Suomessa ja ulkomailla. Laiho on julkaissut muutamia levyjä, mm. erinomaiset arviot saaneen pitkäsoiton ”Mustaa tai valkoista.” Nyt tekeillä on uusi levy joka on tarkoitus julkaista loppukeväästä.

Laura Sippolan tarkkanäköiset arjen kuvaukset hiipivät ihon alle. Pianisti-laulaja-lauluntekijä levyttää parhaillaan uutta materiaalia kuudetta soololevyään varten. Tallessa on Sippolan tunnistettava tyyli. Uudet laulut käsittelevät vanhenemista, naiseutta, onnellisuutta ja onnen ongintaa. Aiheiden rehellinen käsittely naurattaa ja itkettää.

 

 Anssi Känsälän tuotannossa tekstit ja tarinat ovat pääosassa. Tekstit yhdistyvät pelkistettyyn sävelkieleen, jossa kuuluvat vaikutteet kantri-, folk- ja iskelmämusiikista. Elämänmakuisissa ja välillä rankoissakin teksteissä käsitellään ihmisten iloja, suruja, pettymyksiä ja onnistumisia. Siis aitoja jokapäiväisiä asioita. Anssi valmistelee parhaillaan seuraavaa soololevyään.

 

Matti Laitinen, kuva: Pekka LaukkarinenMatti Laitinen on Savosta kotoisin oleva lahtelainen muusikko, tuottaja ja lauluntekijä.  Laitinen tunnetaan parhaiten kielisoittajana eri yhtyeissä,  mutta myös lauluntekijänä. Hänen sävelkynästään on syntynyt mm. Värttinän muutaman vuoden takainen hitti Tuuterin tyttäret. Laitisen omat laulut käsittelevät niin elämän taitekohtia, risteyksiä, arjen tapahtumia kuin tunnelmia ilosta, surusta, rakkaudesta ja toivosta.
Laulujen tyyli kulkee kansanlaulujen sävelkielestä poppiin, mutta punaisena lankana ovat vahvat melodiat ja merkitykselliset sanoitukset.

Tutustu klubin artisteihin myös alla olevan videosoittolistan avulla!


Klubilla jo tapahtunutta:

Tällä joukolla tehtiin ensimmäinen Uuden vuosisadan laulut -klubi Steam Hellsinki:ssä 5.4.17 🙂

 

Uuden vuosisadan laulut -klubin lava ihka ensimmäisellä keikalla Steam Hellsinki:ssä 5.4.17

 

Uuden vuosisadan laulut -lava koivukulisseissa Perheniemen Haaviston seuratalolla 6.4.17

 

Kuvassa Anssi, Arto ja Matti yhteisnumeron parissa Perheniemessä 6.4.17
Uuden vuosisadan laulut -klubin lava Miekkiön kisalassa 7.4.17
Klubin arvio Iitin seutu -lehdessä 10.4.17
Iloiset artistit 5.5.2017 Miekkiössä

 

Klubin julisteita