Arto Anttila on laulaja, multi-instrumentalisti ja monitoimimies. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta musiikin maisteriksi. Hänen pääinstrumenttinsa on basso. Keikkakelpoinen soittotaito hänellä on myös saksofonin soitossa. Artoa on kuultu viulupelimanninakin ja komppaaminen häneltä sujuu tarvittaessa kielisoittimilla ja pianolla.

Arto laulaa mielellään itseään säestäen sekä myös bändin solistina. Arto on tehnyt paljon yhtye- ja kuorolaulua sekä toiminut näissä yhteyksissä laulunjohtotehtävissä mm. Lauluyhtye Version taiteellisena johtajana yhtyeen perustamisesta 2003 helmikuuhun 2012 ja Kaustisen Hääkuoron taiteellisena johtajana 2010-20.

Heinäkuusta 2012 kesäkuuhun 2015 Arto työskenteli kolmivuotisen kauden Kansanmusiikkiyhtye Tallarin johtajana.

Talven 2015-16 Arto toimi Pohjanmaan taidetoimikunnan myöntämän puolivuotisen työskentelyapurahan turvin tehden mm. omia lauluja. Työn tuloksena syntyi Arton ensimmäinen soololevy ”Ihanaa romantiikkaa”. Linkki Retrokki-blogin levyarvioon tässä.

Heinäkuusta joulukuuhun 2017 Arto työskenteli toistamiseen Pohjanmaan taidetoimikunnan myöntämällä työskentelyapurahalla tehden omia biisejä, sävellyksiä Anna Anttilan runoihin, sovituksia kuorolle ja erilaisia taiteellisia projekteja.

Ajan Musiikin laitteilla onnistuu Artolta myös äänitysprojektien tekeminen ja äänentoistopalvelu.

Arto on pitänyt luentoja aiheesta äänenkäyttö ja -huolto. Niistä palaute on ollut kiittävää.

Hieronta ja jäsenkorjaus ovat kuuluneet Arton töihin jo Ajan Musiikin alusta asti. Oma vastaanotto kotona Kaustisella sekä kotikäynnit keikkamatkojen yhteydessä ovat merkittävä osa Ajan Musiikin toimintaa. Arto on muodolliselta pätevyydeltään koulutettu hieroja ja urheiluhieroja.

Arto toimii välillä kuljetusalalla, rekkakortti, bussikortti ja raskaan kaluston EU-koulutukset ovat hänellä voimassa.

Kuva: Lauri Oino