Monialainen viikonloppu, syksyn kuulumisia ja asioiden pohdintaa

Hei.

Mennyt viikonloppu oli työnkuvaani varsin hyvin ilmentävä. Perjantai-iltana konsertoimme Kaustisen Hääkuoron kanssa ensin Kokkolan kirjastossa lyhyesti kansanlaulusovituksin ja perään Kokkolan kaupungin kirkossa hengellisen konserttiohjelman parissa.

Lauantai-aamuna pakkasin auton ja ajoin Järvenpäähän, missä Freijalla oli lastenkonsertti Järvenpään kirkossa. Seurakunta järjesti kaupungin nelivuotiaille oman juhlakonsertin. Iso kirkkosali kansoittui pienistä kuulijoista ilahduttavalla tavalla. Oli superihanaa olla jälleen Freijalla koolla. Tämä talvikausi on meillä nyt hiljaisempi, koska keikkoja ei tänä vuonna tule Konserttikeskuksen kautta. Heillähän sama bändi samalla ohjelmalla voi olla mukana vain kolme vuotta putkeen, sen jälkeen joutuu listoilta pois ja halutessaan voi taukovuoden jälkeen pyrkiä uudelleen. Freija on tehnyt kymmeniä ellei jo satoja konsertteja sitä kautta. Lapsille lastenohjelmistolla, teineille aikuisohjelmistollamme. Näiden ja kaikkien muiden tehtyjen konserttien ja keikkojen antama myönteinen rutiini näkyi jälleen. Jokainen bändin jäsen tietää keikkapaikalle saapuessa, mitä piuhoja mihinkäkin vehkeeseen lavalla laitetaan ja mihin soittimeen ja mihin mikkiin ne kytketään. Sama konsertin jälkeen -kamat on paketissa alta aikayksikön, ikäänkuin kohta jo siirryttäisiin seuraavaan kouluun pystyttämään. Tällaisesta rutiinista on paljon hyötyä. Mutta mitä tästä kaikesta tulisi, jos käytettävissä ei olisi Matti Laitisen Popkammarin viimeisen päälle hiottua huippulaadukasta äänentoistoa? Freija kuulostaa hyvältä myös täysin ilman teknologiaa, mutta satojen ihmisten yleisölle sitä ei saa kuulumaan laadukkaasti, ellei äänentoistoa käytetä. Niinpä Matin panoksella on aivan ratkaiseva merkitys -juuri hän saa kaiken kuulumaan erinomaisesti myös aivan takimmaiselle kuulijalle asti. Mattihan on myös äänittänyt ja miksannut melkein kaikki Freijan levyt. Hän jos kuka, tietää miten tämän yhtyeen soundista saa parhaat puolet esiin -livenä ja levyllä.

Freijalla on äänitettynä jo seuraava albumikin. Sen sisältö on Maijan taiteellisen tohtoritutkinnon satoa, nykyballadeita. Odotettavissa siis on uutta kuultavaa, kunhan levy saavuttaa lopullisen muotonsa tässä vähitellen. Tänä syksynä pistäydymme myös Tohlopissa Pikkukakkosen kuvauksissa. 2013 julkaistun lapsikuoroyhteistyönä toteutetun Tämän kylän lapsii -albumimme lauluja taltioidaan tällä kertaa tamperelaisen kuoron kanssa. Näitä treenasimme vielä konsertin jälkeen lauantai-iltana.

Sunnuntaina aamusta läksin tekemään hieronta-kierroksen. Kolme kotia, kuusi hierontaa. Joukossa toki myös jäsenkorjausta. Ja illaksi kotiin.

Tällä reissulla en ennättänytkään lainkaan ajamaan Åbergin linjan bussia. Sehän on ollut hyvin tyypillistä, että joka reissulla olen pyrkinyt kaikkia toimeentulon lähteitäni toteuttamaan. Juuri perjantaina ennen Hääkuorokeikkoja kävin Kokkolan Ajovarmalla hakemassa jälleen seuraavaa viisivuotista ammattipätevyysajokorttia, kun sain kuin sainkin kaikki viisi pakollista eu-koulutuspäivää lusittua ennen määräpäivää. Täpärästi, mutta kumminkin. Tämäkin osa-alue on ollut ajoittain merkittävä juuri toimeentulon turvaamiseksi.

Tällä kertaa kuitenkin täytyi kiirehtiä takaisin kotiin, koska tänään maanantai-aamuna on jälleen mentävä —kouluun… olen nimittäin hiljaisen keikkavuoden koitettua päättänyt yrittää suorittaa koulutetun hierojan ja urheiluhierojan ammattitutkinnon. Lisäpätevyys sillä alalla ei tee pahaa. Jo nyt kolmen viikon opiskelun jälkeen havaitsen, että hierontaotteeni ovat kehittyneet ergonomiseen ja energiataloudelliseen suuntaan. Siitä olen tosi tyytyväinen -jaksan tehdä useampia hoitoja ja uskon että uusilla opeilla voin vielä varmemmin tehdä käsillä hoitamista pelkäämättä, että soitto siitä kärsisi. Oikein hyvä näin.

Keikkakalenteriin mahtuu vielä syksylle ja talvelle esiintymisiä. Tietenkin Freijaa ja Hääkuoroa on tarjolla. Muistutan myös soolourani olemassaolosta -omia biisejä esitän mielelläni, mutta jos tarve on muulle ohjelmistolle, voin esiintyä laulaen ja itseäni säestäen kitaralla ja pianolla. Myös pelimanniviulu on edelleen tarjolla ja Puumalan Sakari lähtee mua harmoonilla säestämään mielellään.

Ai niin ja onhan mulla tuota soiton opetustakin. Kontrabasson lisäksi tänä vuonna mulla on myös kolme saksofonioppilasta. Ja voin myös pianoa opettaa, jos sille löytyy tarvetta.

Iloista mieltä ja kuulumisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *